Pillen en poeders

Klachten over pillen en poeders

Er zijn vele soorten pillen en poeders die beloven dat je gewicht gaat verliezen. Zonder moeite en zonder honger. Maar is dat zo?

Welke pillen en poeders heb jij gebruikt en welk leed hebben ze jouw bezorgd?

pillen gekleurd

Denk bij pillen aan:

 • Afslankpillen
 • Vet blokkers
 • Koolhydraten blokkers
 • Eetlustremmers

Let op: maaltijdvervangers vallen onder een andere categorie.

4 thoughts on “Pillen en poeders

 1. Ik heb het relatief nieuwe Protiplus-3-2-1 programma gedaan. Het klinkt goed: afslanken met een eiwitrijk dieet, per week een aantal dagen ‘streng’ (‘aanvalsfase’) en dan weer langzaam opbouwen naar (een beetje) rauwe groente. (Diner: “twee tomaten, een stuk selderij, maak er soep van” – met maximaal 100 calorieën per portie.) Geen koolhydraten, geen of heel weinig fruit. En ja, het werkt inderdaad. Je valt door dit (crash-)dieet vlot een of meer kilo per week af.

  Maar… alles heeft een keerzijde:
  * omdat je nauwelijks vezels binnenkrijgt, wordt je ontlasting zwart en keihard;
  * je hebt continu vreselijke dorst (en moet ook minimaal 2 liter water drinken per dag)
  * je krijgt kramp in je darmen
  * de weeïg zoete (vanille/ chocolade) smaak komt na twee weken echt je neus uit
  * het poeder, de bijbehorende repen en (zoutloze) koekjes zijn stikduur
  * als je meer dan 20 kilometer wil gaan fietsen, of iets anders sportiefs wilt doen heb je na drie weken nog zó weinig voedingsstoffen in je spieren, dat je van pure ellende in een serieuze suiker-dip schiet.

  En natuurlijk ga je daarna wel weer gewoon eten… en is er niets, maar dan ook helemaal niets veranderd. De verloren kilo’s krijg je er met rente weer bij.

 2. Ik heb ooit het pillendieet van Voldafar van Annie Schilder geprobeert. Die enige die slank werd was mijn portemonaie en ik werd er ziek van. Misselijk, moe en beroerd, futloos.
  Ook vetblockers klinken leuk maar zijn alleen erg duur en helpen niet.
  Ik kamp al sinds mijn kindertijd met overgewicht en ben nu 42. Ik kan me er nog steeds niet bij neerleggen en heeft door pesterijen door alle jaren heen mij onzeker en ellendig gemaakt. Ik heb nog nooit gezwommen met mijn kinderen in zwembad of strand laat staan dat ik mij in badkleding vertoon.
  Ik weet het niet meer.
  Ik woog in 2000 ten tijde van mijn scheiding 108 kilo en ben door mijn scheiding ruim 35 kilo afgevallen waarvan er nu weer 15 zijn aangekomen. Het is een obsessie en ik weet niet hoe ik er van af moet komen.
  Ik ben wel blij met het Sonja Bakker Dieet, maar is moeilijk om het zonder de boekjes op eigen beweging te doen. Je eet in ieder geval goed en gevarieerd maar is duur en daardoor ben ik weer gestopt.

  Wie kan mij helpen?????

 3. De tijd dat ik wel eens afslankthee dronk ligt gelukkig heel ver achter mij dus ik heb geen ervaring met deze vieze drankjes, maar er zit zeker een luchtje aan.
  http://www.user-reports.com/diet/neatherlands-news/
  Ze maken reclame op FB met foto’s van BN-ers die daar geen toestemming voor hebben gegeven. De website die erbij vermeld staat, en die ik intikte want ik houd niet van klikken op advertenties, is een Indiase spirituele club waar niks te vinden is over het product waarmee je buikvet weg smelt (sic). Als je op de advertentie klikt dan kom je op een site die zichzelf voordoet als Consumenten nieuws met een “verslaggever” Julia de Boer, die de drankjes heeft getest. Alleen de url zegt iets heel anders en mijn anti virus software slaat ook alarm. Even googlen op de naam Julia de Boer en consumentennieuws en jawel dit product is al eerder aangeboden onder een andere naam en Julia de Boer woont door heel Nederland. O ja, de bedragen zijn in dollars en de tekst in het Nederlands ook vreemd. Er zijn mensen ingestonken zag ik op deze sites: http://kassa.vara.nl/discussies/discussie/vadetail/misleidende-website-dieetpillen-avi-lean-en-colon-flow/cpagina/15/
  http://www.consumentennieuws.com/autoriteit-consument-en-markt/
  Ze zijn al zeker een jaar actief met verschillende namen voor die pillen en vieze zouten,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s