Maaltijdvervangers

Klachten over maaltijdvervangers

Maaltijdvervangers zijn meestal een soort poeders of repen, die je een paar keer per dag moet eten ter vervanging van één of meerdere maaltijd(en).

Heb jij slechte ervaring met een maaltijd vervanger= Geef je reactie hieronder

shakes

Bekende maaltijdvervangers/shakes:

 • Weight Care
 • Atkins
 • Modifast
 • Cambridge

7 thoughts on “Maaltijdvervangers

 1. Beste,

  Ik heb een aantal weken prodimed dieet gevolgd.
  Je valt heel goed af, maar gezond kan het nooit zijn.
  Na circa 8 weken kreeg ik zo enorm pijn in mijn benen dat ik naar de huisarts moest.
  Een tekort aan diverse stoffen in mijn bloed met name ijzer zorgden voor deze complicaties. De pijn was echt heftig.
  Ik raad iedereen nu een normaal uitgebalanceerd dieet aan op basis van gezonde voeding en sporten, dan wordt en blijf je fit en slank.
  Sport je niet en eet je toch te veel of niet verantwoord blijf je te zwaar.
  Dit is nu eenmaal een feit.
  Uit het programma obese blijkt dat het afvallen kan als je er maar voor gaat.
  Hoe moeilijk dit kan zijn.
  Maar grijp nooit naar poeders, pillen of ingrepen aan je lichaam, je moet je eetpatroon en leefpatroon leren te veranderen, alleen dan komt het goed.
  Groetjes Astrid

 2. Ik heb heel veel dieten geprobeerd, maar één dieet blijft mij wel bij. Ik ben de naam van dit dieet vergeten (is maar goed ook), het produkt had ook geen naam. Maar het bedrijfje wel. Het dieet was volgens mij te vergelijken met cambridge, prodimet. Twee collega’s van mij volgden dit dieet en zij waren er enorm van afgevallen. Dit wilde ik natuurlijk ook. Ik bestelde de menu’s via een online bedrijfje. Ik kreeg een doos vol zakjes met poeders voor ommeletjes, soepjes en shakes thuis gestuurd. Ik moest mij volledig aan dit dieet houden en ik mocht geen andere dingen eten. Want dan kon je weer helemaal op nieuw beginnen. Dus gezellig met elkaar eten of uit eten zat er ook niet in. Toen ik er mee bezig was vlogen de kilo’s er vanaf. Maar ik vond het echt heel zwaar en ik voelde me heel flauw. Ik kon niet eens sporten, want dat was te zwaar voor mijn lijf. Maar dit hoorde er bij werd mij verteld. Ik werd tijdens dit dieet nauwelijks begeleid, Ik kon mijn vragen stellen via mail. Maar dit werkte niet echt. Dit dieet heb ik twee weken volgehouden. Ik was heel flauw en stond vaak op het schoolplein met het gevoel dat ik ging flauwvallen. Ik genoot totaal niet van het eten wat ik moest eten. Het was echt verschrikkelijk. Ik was wel veel afgevallen (ik geloof 8 kilo) maar het was belachelijk om hiermee door te gaan. Nadat ik gestopt was zaten die kilo’s er heel snel weer aan. En zat ik mezelf tijdens eetbuien vol te proppen. Want ja ik schaamde me aan de ene kant dat ik dit dieet heb geprobeerd, maar aan de andere kant baalde ik dat ik het niet vol kon houden en was ik vol verbazing dat mijn collega’s het wel vol hielden. Echt, dit was echt dieet leed! Dat doe je jezelf toch niet aan!!!!

 3. Als gewichtig persoon heb ik een dieet met maaltijd vervangers geprobeerd.
  Omdat ik een aantal wonden had die maar niet wilde genezen kwam mijn dermatoloog op het idee bloed onderzoek te doen.
  En wat bleek; ik had een tekort aan verschillende vitaminen en mineralen, ook niet genoet eiwit.
  Ik ben meteen met het dieet gestopt en binnen een week begonnen de wonden die daarvoor al een jaar lang open waren te genezen.
  Het verhaal op de verpakking dat je van alles voldoende binnenkrijgt klopt dus niet.

 4. Dankjewel Astrid voor je waardevolle klacht over Prodimed! Wat goed dat je naar de huisarts bent gegaan en dat hij/zij het verband tussen jouw pijn en het dieet zag! Overigens wil ik er graag aan toevoegen dat gezondheid belangrijker is dan gewicht.
  @Brigitte jammer dat je niet meer weet wat de naam was van dit dieet. Zou je dat na kunnen vragen bij jouw collega’s? Want dan kunnen we misschien ook iets doen met die klacht!

 5. Reactie via Nooitmeeropdieet.nl

  Door een combi van cambridge / prodimed / south beach was mijn stofwisseling heel erg traag geworden. Allemaal diëten zonder koolhydraten. Ik ben er nu wel volledig van overtuigd dat je lijf koolhydraten gewoon nodig heeft. Aan het einde was ik het prodimed dieet aan het doen (500 calorieën per dag) en ik sportte 5 dagen per week en viel op een gegeven moment amper nog af. Toen ik stopte met diëten kwam ik enorm veel aan in korte tijd. Dit was ook deels door eetbuien, maar ook omdat de verbranding niet meer werkte. Het heeft zeker een half jaar geduurd, samen met acupunctuur en belachelijk veel sporten om de boel weer een beetje op gang te krijgen. De acupuncturist is vrij goed in het vaststellen hoe je stofwisseling loopt en hij schrok in het begin heel erg hoe traag die van mij was. Gelukkig is uiteindelijk de verbranding weer op gang gekomen, maar dit ging zeker niet vanzelf. Ook het hele maag-darmstelsel raakt compleet van slag door die troep van shakes enzo, mijn darmen zijn nog steeds overgevoelig en snel pijnlijk. Weet natuurlijk niet of dat rechtstreeks het effect is die diëten maar het heeft er zeker aan bijgedragen.

 6. Ik heb 2 maanden geleden bijna 2 weken modifast gedaan(shakes) ging op zich wel goed was 6/7 kwijt en daarna gwn ook minder blijven eten en uiteindelijk 10 kilo totaal afgevallen, alleen heb ik sinds 2/3 weken vaak erge buikpijn na het eten, ik weet niet of het daardoor komt (modifast) of ergens anders door. Iemand ervaringen?

 7. Door de shakes kan de darmflora van slag zijn. Dit lijdt tot buikpijnen vlak na of al tijdens het eten. Een pro-bioticakuur zonder melkbestanddelen doet wonderen. Dus geen activa of jakult maar een goed merk bij apotheek of gespecialiseerd voedingsdeskundige.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s