Ander dieetleed

Dieetleed wat niet onder de andere categorieën valt.

Heb je ander dieetleed of weet je niet onder welke categorie jouw dieetleed valt, meld het hier.

ander dieetleed

13 thoughts on “Ander dieetleed

 1. In 2007 overleed na een vermageringskuur een jonge vriendin van me van 50 jaar, zij was afgevallen van 83 kg tot 63 kg dus 20 kg in 20 weken bij New Figure. Het geval is gerapporteerd bij de inspectie, maar er kon toch weinig kwaads gevonden worden. Haar doodsoorzaak is helaas niet onderzocht met autopsie, maar om zomaar op een middag dood te gaan, daar moet toch een behoorlijke dysfunctie aan vooraf gaan.Het is dus wel degelijk ook heel gevaarlijk! Hoeveel stergevallen heeft u al??

 2. Ik heb jaren geleden onder allerlei dieten. Te weinig calorieën waardoor ik gevaarlijk duizelig werd en dat met een eeuwige knorrende maag. Ik vroeg me af hoe dat allemaal kwam. Alle dieëen laten je van de op de andere dag totaal anders eten. Ik heb de boel omgedraaid. Niet begonnen met ineens helemaal anders maar met iedere dag iets minder eten. Bij traktaties op het werk met mezelf overleggen of ik wel echt zin had in dat stuk taart of koek en bij het bezoeken van een jarige, voorheen met mezelf afspreken of ik voor het zoet of het hartig zou gaan. Zo ben ik binnen anderhalf jaar 20 kilo afgevallen en soms moet ik even diëten om een paar kilo van feestdagen en vakanties weg te krijgen maar ik ben ik nu al 15 jaar op een goed gewicht.

 3. mijn kinderen zijn nu 13 en bijna 16 en zijn nu oud genoeg om met hun eigen vriendenkring naar het plaatselijke strandje of zwembad te gaan.
  Ik voel me rot dat ik dat nooit met hen heb gedaan en zou het alsnog willen, maar ik weet niet over die drempel te komen.
  Ik durf niet in een sportschool te sporten of een sauna te bezoeken en dat is iets wat ik heel graag zou willen en mij aan mijn overgewicht kan helpen.Daarnaast hebben wij niet de financiële middelen om dit te doen.
  Ik heb het Sonja Bakker dieet gevolgd en hielp goed maar ook dat is te duur en ben ik dus mee opgehouden.
  Ik heb gelukkig werk waarbij ik veel fiets en loop en ik doe elk jaar mee met de avond fiets vierdaagse van 25 kilometer maar ik heb geen conditie en plezier in doelloos joggen en zeker niet alleen. Een club is door kosten uitgesloten.

  Wie kan mij helpen?

  • Lees Suicide by sugar, en Lick the sugar habit, van Nancy Appleton. Ook in Nederlands verkrijgbaar of kijk op youtube. Zelfde geldt voor Dr Chris Masterjohn en zijn boeken. The cholesterol con is geweldig. Dat zijn mensen die hun leven hebben gewijd aan de wetenschap van goede voeding. Geen domme wichten Als Sonja Bakker, die niet kan uitleggen hoe stofwisseling werkt op molecuul niveau in een lichaam. Als je Nancy en Chris hebt begrepen, dan gooi je Sonja Bakker en de schijf van Vijf van het voedingscentrum de deur uit. Als je je kind gezond wilt zien opgroeien…Wordt wakker en zie het gevaar van Sonja Bakker.

 4. Beste Janna, wat vreselijk! Het Meldpunt is vandaag geopend. Het is waarschijnlijk lastig om een verband aan te tonen tussen haar dood en het dieet. Het is in ieder geval wel bekend dat diëten veel stress betekent voor je lijf.

 5. Ik heb een tijdje new fysics gedaan , en verloor ook snel kilo’s , was 9 kilo kwijt voelde me ook Goed tot ik klaar was , ik ging snoepen snaaien eten en nog eens eten , pff met gevolg alles er weer aan en een kilootje extra

  • Die ellende draag ik dus al mijn hele leven vanuit mijn jeugd, zolang als ik mij kan herinneren. Mijn eerste dieet was een biefstuk dieet, samen met mijn vader. Ik was toen 12 jaar of zo. Mijn vader was 2 kilo kwijt en ik niks. Ik heb vele diëten gevolgd, 2 borstverkleiningen en ik woog op mijn 29ste liefst 108 kilo. In 2000 ging ik scheiden en verloor daardoor ruim 35 kilo. Ik leerde in 2001 mijn huidige man kennen waarmee ik in 2003 ben getrouwd en sinds de laatste 2 jaar kom ik beetje bij beetje steeds meer aan en woog alweer ruim 80 kilo. Nu ben ik weer mijzelf aan het kwellen op eigen houtje om wat kwijt te raken en ben gelukkig weer onder de 80 maar ik voel mij doodongelukkig en heb door stress hoge bloeddruk. Ik heb inmiddels nu een training mindfulness aangevraagd bij een psychiather maar als dat ook weer geld kost kan ik dat weer vergeten.

   • Helaas wordt ik sinds mijn jeugd door mijn lichaamsbouw beheerst en het is gewoon een obsessie. Ik werd toen al gepest en zelfs door mijn ex schoonfamilie. Gelukkig heb ik nu een lieve familie getroffen die mij accepteerd zoals ik ben maar mijn minderwaardigheidscomplex blijft mij beheersen.

 6. Wat ontzettend erg eigenlijk, dat je niet in staat wordt gesteld je zelf op de juiste manier te mogen ontplooien. Want dat gebeurt er als je je alleen maar op je eten , gewicht en uiterlijk concentreert. Terwijl het misschien wel hele creatieve mensen zijn of wat voor talent dan ook. Ieder mens is uniek en zo is het ook bedoeld. Ook ik ben altijd op dieet gezet in mijn jeugd. Als de huisarts kwam omdat ik ziek was, zei hij letterlijk: o die kan wel ff zonder eten…. Dat greep mij als kind zo aan. En ook werd je op de lagere school, in de eerste klas stuk voor stuk gewogen, en ja ik was ietsje zwaarder maar NIET dik! En toch werd te kakken gezet door de juf. Dus maar weer op dieet en dan moest ik maar van en boterham bordje eten want dan leek het meer. Mijn moeder was echt lief hoor, maar onbewust heeft het mij toch pijn gedaan. Met als resultaat je altijd maar niet goed genoeg voelen. Nu heden ten dage, gaat het goed hoor. Maar zelfs nu nog heb je zo je onzekere momenten, en maakt dit mij eerder kwaad dan verdrietig. Maar ik heb er redelijk lak aan, want ga gewoon lekker in mijn badpakje naar het strand, loop in lekkere luchtige kleding en heb een vent die stapel is op mij. Ik laat het los, maar wel met de nodige extra kilo’s helaas door al het onnodige diëten. Jammer maar ik vind het wel goed zo!

  • Ik vind het heel knap wat ik hierboven allemaal lees en klinkt allemaal zo makkelijk. Ik weet, het zit tussen mijn oren en ook ik heb een man die stapel is op mij zoals ik ben maar evengoed blijft het mij beheersen dat ik graag een maatje minder aan zou willen en het lukt mij maar niet om trots en positief naar mijzelf te kijken. Diëten levert alleen maar stress en mijn portemonnee wordt er slanker van dan ik. Ik let wel goed op wat ik eet en kan mijn gewicht stabiel houden maar toch……..

   • Dankjewel Brenda voor je reactie. Als je weet dat je van diëten alleen maar dikker wordt, zal je er niet zo snel meer aan beginnen! En weet dat gezondheid belangrijker is dan je gewicht. En je gewicht zegt niets over je gezondheid!

 7. Pingback: Diëten baten niet, maar kunnen wel degelijk schaden , Wondervol

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s